Kunst, Cultuur, en Kitsch

Eén compleet onderwerp in één keer op de site geplaatst. Onder de noemer Kunst, Cultuur en Kitsch ((KCK) plaats(te) ik in februari 2014 met maar liefst 8 series tegelijk op mijn site.

Regelmatig worden series geupdated en nieuwe objecten toegevoegd. (laatste keer 1-2-2016

 

Ons “Dorp aan de rivier’ is rijk aan kunst; beelden, reliëfs, plastics, plaquettes of curiositeiten, die een bezoek meer dan waard zijn. Herinneringen, soms lang, soms kort geleden.

Toen ik 2e helft 2013 het idee – waar ik al langer mee liep- wilde uitwerken, was ik volop bezig met mijn portretten series. Eind 2013 toch gestart met een zgn. A-lijst van de gemeente als basis. Meerdere kunstwerken zijn verdwenen (zie serie KCK-diversen). Veel objecten kwamen in beeld door mijn lokale kennis maar zeker ook die van mijn broer Jans. Die deed veel voorwerk, speurend op internet en per fiets door Papendrecht.

In de stijl van “Papendrecht van Boven” en “Papendrecht, wijken en dijken” heb ik de foto’s per gebied geclusterd. .

De beelden op het Merwehoofd van de stichting beeldenpark Drechtoevers, geef ik beperkt weer. Zie hun website bij “Linken”. De website gemaakt door enkele leerlingen van de Lage Waard en die van de Culturele raad treft u daar ook aan. Maar gezien de soms beperktere informatie daar, heb ik het project “KCK”  doorgezet en verzamelde ik circa 120  objecten. En met dit aantal claim ik zeker geen 100% dekking.

Veel plezier bij het bekijken van foto’s in deze afwijkende presentatievorm. En succes met het opzoeken van de kunstuitingen in ons dorp.

Wim Schut